Rūgštinantys arba šarminantys produktai ( 1-silpnai, 2-vidutiniškai, 3-stipriai, 4-labai stipriai)
Nr. | Produktai | Rūgštiniai | Šarminiai |
1 | Kiauliena,aviena | 2 | – |
2 | Veršiena,kepenys | 3 | – |
3 | Lašiniai | – | 1 |
4 | Žvėriena | 2-4 | – |
5 | Paukštiena,kiaušiniai | 3 | – |
6 | Kalakutiena | 2 | – |
7 | Kiaušinių baltymai | 4 | – |
8 | Žuvys | 2-3 | – |
9 | Pienas,išrūgos | – | 3 |
10 | Grietinėlė,sūris | 2 | – |
11 | Miežiai,Rūgiai | 1 | – |
12 | Miežių,kukurūzų košė | 2 | – |
13 | Kviečiai,balta duona | 2 | – |
14 | Juoda duona | 1 | – |
15 | Ryžiai | 2 | – |
16 | Avižų košė | 3 | – |
17 | Žali žirneliai | – | 2 |
18 | Žirniai | 2 | – |
19 | Šviežios pupos | – | 3 |
20 | Apkeptos pupos | 3 | – |
21 | Graikiški riešutai,migdolai | 1 | – |
22 | Žemės riešutai | 2 | – |
23 | Burokėliai,agurkai,pomidorai | – | 4 |
24 | Konservuoti pomidorai | 3 | – |
25 | Salierai,salotos | – | 4 |
26 | Kiaulpienės | – | 3 |
27 | Kopūstai,morkos,pastarnokai | – | 3 |
28 | Bulvės su lupenom | – | 3 |
29 | Svogūnai | – | 2 |
30 | Špinatai | – | 4 |
31 | Obuoliai | – | 2 |
32 | Arbūzai,melionai | – | 3 |
33 | Abrikosai,persikai | – | 3 |
34 | Džiovinti abrikosai,figos | – | 4 |
35 | Bananai,finikai,razinos | – | 2 |
36 | Vynuogės | – | 2 |
37 | Vynuogių sultys | 2 | – |
38 | Džiovintos slyvos | – | 2 |
39 | Uogos | – | 2-4 |