Storėjama ne tik dėl kalorijų

Ilgą laiką nemaža dalis mitybos ekspertų bei žinovų teigė kad didėjantį kūno svorį lemia perteklinis kalorijų skaičius mityboje. Naujausios studijos mitybos srityje  rodo ir dar vieną itin svarbų faktorių nuo kurio priklauso efektyvus maisto medžiagų pasisavinimas- tai bakterijos. Mokslininkai palygino viršsvorį turinčių bei  su normaliu svorių esančių žmonių žarnyno bakterijas, ir pastebėjo nemažą skirtumą tarp šių baketrijų kiekio, kurios atsakingos už skaidulinių medžiagų skaidymą į  riebalus ir cukrų. Viršsvorį turinys žmonės turėjo padidėjusį Frimicus  bakterijų skaičių, kas praktikoje reiškia kad tokių žmonių organizmas visas maisto medžiagas perdirba  taip, kad nemaža dalis tenka cukraus bei riebalų rezervams organizme, priešingai negu pas tuos kurių kūno svoris yra normalus.
Taip pat viršsvorį turintys žmonės laikydamiesi dietos susiduria ir su prastėjančiu maisto medžiagų pasisavinimu riebalų bei cukraus kaupimo organizme atžvilgiu.
Šių  naujausių tyrimų rezultatai rodo tai, kad viršsvorį turintys žmonės kontroliuodami vartojamo maisto kiekį, gali pasiekti itin geru rezultatų, kombinuojant vartojamo maisto kiekį su maisto papildais šį efektą galima dar labiau sustiprinti. Svarbu atkreipti dėmesį į tai kad mitybos įpročių keitimas turėtų būti ilgalaikis, o maisto papildų lieknęjimui ir dietai vartojimas, trumpalaikis.

Parašykite komentarą