Sojos proteinas

Pats pavadinimas atspindi, kad šis proteinas yra pagamintas iš sojos pupelių. Sojų proteinas yra mažiau vertinamas nei išrūgų proteinas, nes pastarasis geriau išmaišomas, yra skanesnis bei vertingesnis daugeliu aspektų.

Nepaisant to, sojų proteinas turi labai mažai riebalų ir pieno cukraus (laktozės). Taip pat tyrimai parodė, kad šis proteinas padeda sumažinti ne tik cholesterolio kiekį, bet ir riziką susirgti širdies ligomis.

Sojų proteiną vartoja ne tik kultūristai. Sojos pupeles dažnai vartoja žmonės, kurie laikosi dietos, ar yra nepakantūs laktozei, taip pat ir vegetarai, kaip mėsos pakaitalą, nes jame yra daug būtinų amino rūgščių, saponinų, phytosterolų ir isoflavoninų.

Saponinai- – palaiko imuninę sistemą, bei sumažina cholesterolio absorbavimą kūne, per plonąją žarną. Tai pats geriausias dalykas, kuo pasižymi šis proteinas.

Phytosterolai- – taip pat padeda palaikyti sveiką cholesterolio lygį kraujyje.

Isoflavoninai – puikus antioksidantas, be to naudingas tiek moterų, tiek vyrų sveikatai.

Soja gali būti naudojama saugiai įvairiomis dozėmis. Tik labai mažas procentas žmonių yra alergiški sojai. Tačiau jei vartojate kokius vaistus, tada būtina pasikonsultuoti su daktaru, nes soja skirtingai reaguoja su vienos ar kitos rūšies vaistais (vienu atveju ji gali būti naudinga,o kitu – neigiama ).

Parašykite komentarą