Omega-3

Omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys padeda palaikyti normalią širdies veiklą, sumažina insulto tikimybę. Taip pat Mažina cholesterolio kiekį kraujyje, saugo kraujagyslių sieneles nuo aterosklerotinių plokštelių susidarymo. Kraujagyslės tampa elastingesnės, mažėja kraujospūdis, skystėja kraujas, mažėja “blogojo” cholesterolio kiekis kraujyje. Polinesočios riebalų rūgštys lėtina senėjimo procesus, sąlygoja hormonų ir fermentų sintezę. Omega-3 grupės riebalų rūgštys nesigamina žmogaus organizme jos turi būti gaunamos su maistu. Omega-3 gausu žuvyse, ypatingai riebiose.

Vartojama norint:

* padidinti kraujagyslių elastingumą, saugoti jas nuo aterosklerozinių plokštelių susidarymo;
* sumažinti cholesterolio ir kitų lipidų kiekį kraujyje;
* stiprinti imuninę sistemą, viršutinių kvėpavimo takų ir plaučių sistemas;
* apsisaugoti nuo tokių susirgimų kaip diabetas, krūties vėžys;
* stimuliuoti širdies veiklą, padėti normalizuoti kraujospūdį;
* mažinti kraujo klampumą, krešėjimą bei trombų susidarymo pavojų;

Parašykite komentarą