|
|
|||
|
|||
|
Na pasidalinsiu ir as keliais asmeniais "atradimais" savo mitybos racione siekiant mazint kalorijas ir ilgainiui lieseti
Kopustai (apie maistine kopustu ir kitu alimentu sudety cia nerasinesiu, pilnas internetas): su kombainu kapokliu (ne "mikseriu") susikapoju kiek man reikia kopusto. Uzpilu alyvuogiu arba linu semenu aliejumi. Valgau kiek telpa su mesa arba zuvimi. Priklausomai nuo valgymo momento - kartu su angliavandeniais (ryziais, grikiais, kitokiom kruopom) arba be ju. Man skanu ir be ju. Visi deriniai su sitaip paruostais kopustais mane labai puikiai pasotina, kapojimas taupo laika ir lengvina kramtymo procesa, turiu omeny kad peiliu supjaustyti labai plonai man nepavyksta, nebent tam skiriu daugiau laiko. Puikus lastelienos, vitaminu saltinis. Sotu. Na kadangi orientuojuosi y lieseny maista, o virta mesa neskani arba sunkiai valgoma, tai dar susikapoju (jei jos daugiau nei 100g) mesa su (butinai) petrazole, truputis aliejaus. Ir toks derinys mane pasotina bent trims valandoms. Aliejus tokiame derinyje neapdorojamas termiskai ir sykiu gaunami reikiami nesotieji riebalai su viskuo, kas juose yra gero. Morkos. Atraudau tikrai nauja mano receptoriams zaliu morku paruosimo recepta. Visiems, ka vaisinau patiko. Uzima siek tiek daugiau laiko. Imu bulviu skutikly ir droziu morka. Tas drozles sulaistau su aliejumi ir siek tiek acto (skaniausia,aisku, obuoliu). Tas proporcijas reiktu atrasti paciam. Puikios gaivinancios, sotinancios, pilnos lastelienos salotos. Man asmeniskai net dideli minetu kopustu ir morku salotu kiekiai, kad ir suteikdami sotumo, niekad "nedejo ant" energingumo. Islieku visiskai darbinga ir aktyvi. Angliavandeniai. Teko atsisakyti bulviu (nebent jos neisvengiamos). Tai vienintelis "ingredientas" po kurio as galiu keliaut tiesiai y lova. Pasipyle yvairios kruopos. Tik vadinamieji laukiniai ryziai (skirtumas su paprastais apdirbtais man - milziniskas). Grikiai, perlines. Makaronu retai. Ir butent del to, kad makaronus as kapodavau del ju nuostabiu padazu. Neliko padazu - pasitrauke makaronai. Yra dar daug kitu rusiu kruopu, kurias menkai pazystu, na bet su laiku priskasiu ir iki ju. Patariu nenuvertinti petrazoles. Kapoti ir maisyti su maistu. O ne vos pabarstyt ant virsaus. Tik taip as atradau jos nerealu skony. Anksciau labai nevertinau, kaip ir kitu "zoliu", kuriu ir dabar dar nevartoju. Na tai laiko klausimas. Kas dar...? Na del vaisiu... Jie man skatina apetita. Normalu, cukrus juk. Tad arba tai yra obuolys arba visas kilas vynuogiu vietoje vieno uzvalgymo. Tenka rinktis. Siaip dar atsisakius saldumynu (nekalbu apie vaisius) ir yvedus nauju kruopu bei ismetus bulves man automatiskai dingo noras smaliziaut. Dar lesiai, pupeles kaip garnyras. Skanumelis... Tik neuzpiktnaudziaut. Zodziu, suraiciau cia litanija apie "gerinimas" ir maisto liesinima Ach kaip butu gerai, jei zmogui butu duotas toks dalykas kaip saikas.... Kadangi jis neduotas.... Tenka is naujo mokytis valgyt. |