|
|
|||
|
|||
|
sveikuciai,njorejau paklausti ar gali buti taip jog arganizmas skirtingai pasisavina kalorijas is skirtingu maisto medziagu? pvz man atrodo kiek paeksperimentavau su savo mityba ir man rodos jog mano organizmas kad ir maza riebalu kieki linkes kaupti i kuno riebalus...o jei vartoju lb lb daug angliavandeniu,kad ir ryziu(nors ju glikeminis lygis aukstas) mano organizmas juos panaudoja energijai. tikiuosi supratot ka tjurejau omeny.
valgau koses be sviesto ir daug ju ir nk,dienoje gaudavau daugiau nei 2000 kcal svoris neaugo o kai pradejau valgyt iki 2000kcal sumazinus angliavandeniu bet padidinus riebalu(riesutai,alyvuogiu aliejus) svorio daug priaugau o kcal juk maziau....p.s. kcal skaiciuot moku |
|
|
||||
|
||||
|
Laba
Ne tai kad GALI BUTI! Bet taip ir yra kad kiekvieno organizmas skirtingai pasisavina maistines medziagas. Cia svarbi genetika, gyvenimo ritmas ir labai svarbus yra organizmo kaip sakoma ismokinimas. Nes su nemazom pastangom galima organizma priversti tam tikrais momentais naudoti tam tikras maistines medziagas bet cia jau aukstoji matematika. Realiai jeigu pastebejai kad organizmas is kart kaupia riebalus tai butinai ribok ju kieki. O kad nekaupia angliavandeniu tai cia labai labai daug sansu jeigu organizmas del vienokiu ar kitokiu priezasciu ne tik trumai trunkanciuose bet ir ilgai tunkanciuose fiziniuose kruviuose naudoja angliavandenius kaip energijos saltini. priezastys gali buti ivairios, gal but turi dideli angl. rezerva o gal but tiesiog del tam tirku priezasciu organizmas neskaido riebalu pilnai todel ju naudojimas kaip energijos saltinio yra silpnas. Jeigu jau pastebejai tokia tendencija tai arba jos ir laikaisi arba ieskai priezasciu kodel taip yra. |