|
|
|||
|
|||
|
Sveiki, esu naujokas sporte. Ir noriu, kad patyre žmogeliukai man patartumėt.
Truputi apie mane: Man 16 metų, ūgis 177 cm, svoris dėja tik 63 kg. Norimi rezultatai: Pagrindinis dalykas mano manymu yra svoris. Norėčiau pasiekti bent 70-75 kg. Na stumti kokius 90 kg. Nenoriu tokių rezultatų pasiekti greitai. Nenoriu būti raumenų kalnu. Tiesiog savo malonumui noriu pasportuoti ir pagražinti, pastiprinti savo kūna. Klausimai: 1. Didžiausias klausimas man yra svoris. Ka patartumėte pirkti, tai yra kokiu papildų? O gal imanoma neblogai suderinus maistą per nemaža laiko tarpą pasiekti tokių rezultatų ir be papildų? 2. Jeigu įmanoa ir be papildų. Tai gal galit sudaryt chema. Ka valgyt, kada valgyt, kask kiek laiko valgyti. 3. Jei yra tikrai nusimanančių žmonių gal net galit sudaryti sportavimo chema. Kaip jusu manymu reiketų sportuoti. Tai yra susidaryti grafika ir pamažu didinti kruvi, kad maisto suderinimas arba papildai geriau veiktų ir būtų geresnis rezultatas? Ačiū kolkas tiek. Būtų labai malonu jei atsakytų tikrai nusimanantys žmonės, o ne mėgėjai ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
na atsakymas i tavo klausimus yra vienas ir labai paprastas ir tam nereikia visiskai jokios kompetencijos ir nusimanymo..........
-Tau reikia valgyti, valgyti ir dar karta valgyti, o prie to dar bent jau 2-3 kartus i savaite sportuoti. VISKAS po kokiu puses metu parashyk tada pakalbesim apie treniruociu planus..... Klausimas tau : Ar isvis sportuoji ? ar tik galvoji pradet ? |
|
|
|||
|
|||
|
Tik pradėsiu nuo pirmadienio, nes tik pirmadienį turėsiu daugmaš viska ko reikia sportuoti. Kadangi ten kur gyvenu jokių sporto salių nerasta, o ir pinigų kolkas didelių nesinori mokėti viska darausi pats. Po 2 ar 3 mėnesių manau jau bus galima nusipirkti kanors orginalaus.
P.S Sakot valgyt , valgyt ir valgyt. Na atrodo tikrai nemažai valgau, bet į kūna kaip neina taip neina. Gal yra formulė kokia kiek koloriju reikia pagal dabartini mano svorį. Kas kiek laiko valgyt geriausia ir kiek kaloriju turėtu būti ten. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
formule yra cia tu tikrai esi teisus bet..........
ta formule tai realiai nelabai galioja, nes tu dar jaunas ir valgyti tau reikia absoliuciai viska ir pakankamai nemazai, jeigu nori buti atletiskas. cia reikia nepamirsti kad NE PAPILDAI ir visokie priedai augina raumenis o TRENIRUOTES ! o kas lieca formule tai paprastai tavo lygio jaunuoliui rekomenduotina butu: -1.8-2g baltymo vienam kuno KG -2-3g angliavandeniu vienam kuno KG -na ir siek tiek sveiku riebalu, t.y. augalinis aliejus, zuvu taukai, riesutai ir t.t. ir pan. kaip papildomi riebalu saltiniai. Sakai pakankamai nemzai valgai ? abejoju nes galeciau net nezinodamas ka valgai spet kad nesuvalgai daugiau nei 1000-1100kcal o tu pats zinai kiek suvalgai ? ir pagal ka matuot zadi ? |
|
|
|||
|
|||
|
Na ką galiu pasakyti. Nematuoju dabar visiškai kiek suvalgau. Valgau tiek kiek noriu kol skrandi užkišu. O šeip jau pradedu pratintis valgyt dažnai kiek skaičiau geriau valgyti dažniau ir po mažiau negu dauk ir retai. Valkau ivairiausias koses. Pradedant nuo manu baigiant grikiais.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|