Dėmesio ARCHYVAS!

Jūs lankotes Tvirtas-kunas.lt forumo archyve. Naujausias ir aktualiausias diskusijas rasite čia

Senas 08-31-2007, 01:49
LinaBara LinaBara yra neprisijungęs
Naujas narys

Prisijungimo data: Aug 2007
Vieta: Briuselyje
žinutės: 5
Standartinis Sportas - sveikata ir ....malonumas!

Sveiki, as - Lina.
Ko man labiausiai ir truko mano sportuose (ar "sportuose" ) tai diskusiju apie tai. Neseniai pradejusi lankytis sporto saleje (pirma karta gyvenime ) kol kas laikausi kasdieninio rezimo. Pradzioje plavinejau iki 2 valandu, dabar bandau susitalpint y viena.
Pries tai yra teke uzsiimineti mokykline "lengvaja atletika", begimu savo malonumui, mankstomis, kasiu. Na o dabar einu konkreciau paprakaituot
Sy karta mane "veda": svorio metimas, formu koregavimas raumenu stiprinimas, ir ypac, su laiku tikiuosi - istverme. Taigi del sveikatos ir malonumo
Toje saleje dirbantis treneriukas sustate tokia paprasta programele, kurios daugmaz laikausi
Noriu pasidziaugti, kad pora savaiciu siu gana intensyviu pratimu mane nerealiai sustiprino (motyvacija pakele keliasdesimt kartu ) is pagrindu, jau ne virsvoris nebera toks nebemielas
Taigi, kokia ta mano treniruote.
Pradedu 25 min kardio. Dviratis. Is visu isbandytu kardio sitas man labiausiai patiko: puikiai treniruojama sirdis, norint - varva prakaitas, kojos is pagrindu dirba, ysijungia nugaros ir pilvo raumenys, + istverme. Islieki stabilus (ant begimo takelio pradedu "vartytis" y sonus , ir nenaturalu man nors tu ka), kalant nuovargiui yra ymanoma gelbetis kaip nors keiciant ranku ir nugaros pozicija, zodziu liuks. Lengviau kontroliuoti norimus parametrus, pavyzdziui, mano atveju - greity. Stengiuosi visa laika islikti virs 60-ies.
Nepaisant to, kyla klausimu. Akivaizdu, kad prie esamo kruvio priprantama. Antra, treniruote rekomenduojama varijuoti. Nenoredama lavinti raumenu (na o ypac koju) y apimtis, kaip galeciau payvairinti savo mynima? Didinti greity? Trukme (nenoreciau, nes laikas ribotas)? Apskritai, ar greicio padidinimas istverme treniruos pakankamai? Zodziu, kokie dar cia ymanomi "fyntai"?
Po to eina: pristraukimai (ant treniruoklio, ty su svoriais), na jie man ne esminiai. Cia tik siaip virsutines kuno dalies raumenu "atnaujinimui" ir formos palaikymui. Abduktoriai, dvieju rusiu, isoriniams ir vidiniams slaunu raumenims. Nesilaikau prirasytu skaiciuku, kadangi su rekomenduotu svoriu visai nieko nepajusciau. Todel su tuo svoriu tiesiog darau iki 100 (pagal savijauta) ant kiekvieno is abduktoriu. Galvoju, kad su mano tikslais - raumenu tonusas, istverme, riebalinio sl. mazinimas - taip geriausia. Toliau presas. Mano atradimas - ant kamuolio. Kadangi turiu problemu su nugara ir atsilenkimai ant zemes buvo visad skausmingi (o rekomenduoti ant skersinio velgi skaudziai atsiliepia nugarai!!!???) , kamuolys man buvo "amziaus atradimas". Darau neskaiciuodama, nes manau ten ir iki simto einu. Esme ta, kad ant kamuolio gali lengvai keisti atramos taska nepertraukdamas pratimo, taip pat keisti atsilenkimo taktika, todel jauciu, kad presas sitaip treniruojasi visapusiskai ir visas, nuo pat sonkauliu!!! Aisku, velgi didinti preso raumenis man neaktualu. Taciau ysivaizduoju, kad su laiku kunui adaptuojantis tokia tikimybe islieka. Tikiuosi, kad man priimtinu apimciu lygyje Dar presui darau yvairius koju kilnojimus, aisku cia ant zemes, todel sunkiau ir darau tiek, kiek isgaliu, o kaitaliojimas padeda padaryt daugiau. Dar darau "atsispaudimus" ant treniruoklio, velgi prevenciskai - atgaivint, sustiprint raumenims, kazkiek paryskint. Na tik cia jau nesistengiu daryt "kiek isgaliu", nes ytariu imtu augti. O mano karkasas, kaip moteriai, ir taip atrode yspudingai (turiu omeny kaip daug laiko nesportavusiai).
VIsa tai butu gerai pakartoti... Tik deja cia mano valanda beveik jau prabega. Dar lieka laiko padaryt tempimo pratimams, kurie, sieneles pagalba, rodos, yra visapusiski ir tikrai "israuna" viska is vietu
Stai tokie mano "pasiekimai" ir planai. Aisku, tai yra banali treniruote, taciau sustiprejusi ir su laiku galbut pakoreguosiu planus, "specializuosiuosi". Tik kaip sporto sales salygomis nuosekliai gerinti ta istverme?
Zodziu, butu malonu, jeigu pasidalintumet mintimis. Iki!

Senas 08-31-2007, 12:18
Bronius's Avatar
Bronius Bronius yra neprisijungęs
Administratorius

Prisijungimo data: Apr 2007
Vieta: Vilnius
žinutės: 49
Standartinis

Labas Lina,

Malonu, kad prisijungei.

Skaiciau skaiciau skaiciau ir priskaiciau... Tikriausiai tik keleta geru dalyku ir tepastebejau..

1. Pasiryzimas nueiti i sporto sale del saves
2. Treniruotes sutrupminimas nuo 2h iki 1h

Visa kita kaip ir pas mus Lietuvoje ziurint..graudu..

Nezinau ar kaltas cia nesusikalbejimas su treneriu ar kame kitame, bet pasistengsiu issakyti savo nuomone.

Kiek suprantu pagrindinis tikslas yra svorio mazinimas, riebalinio sluoksnio metimas. Visu pirma reikia atsizvelgti koks yra antsvoris, ar didelis ar vidutinis, ar siaip formas pakoreguoti reikia, tik tada mastyti apie intensyvuma, tuolabiau apie istverme. Kuo didesnis antsvoris, tuo labiau apkraunama sirdis, dar didinant intensyvuma...vienu zodziu sirdziai ne i gera.

Pratimai viskas ok aiskus ir suprantami, tik beda tame kad nereik priimt kad treneris rekomenduoja su tokiu svoriu, o jei per lengva daryt 100x ar daugiau.. Pasididint svori galima tiek kad lengvai iseitu padaryt 15-20x ir tai bus puiku tiek riebaliuko deginimui tiek bendram raumenu tonusui.

Presas 100x.. galima pastebeti kad arba amplitude atsilenkimo per maza, arba pratimas daromas visiskai neteisingai. Reik atsilenkt tik is pilvo, ji tarsi susukant kaip kilima, rankos virs galvos..letai..pajauciant..kiek nugara siuo atveju leidzia issitiesiant.. (jei blogai daromas pratimas ir ypatingai presas silpnas, skaudes ir kentes nugara, tad reikia nepersistengti, ir stiprinti presa) GALIU DRASIAI TEIGT KAD IR 50% dabar nepavyks padaryt, kiek isejo anksciau

Raumenu kaip isivaizduojama taip greit nepriaugama. Nebent jau super super genetika yra, bet ir tai VARGU. tad apie tai net galvos sukt nereik, kad moteriai bus per daug ir pan..

Raumenu tempimas..kas daro raumens tempima per prievarta??? Galima lengvai, svelniai istemt, kiek palaikant, bet jokiu budu, kad viskas ten plystu, skaudetu ar pan! Trauma bus garantuota

Del kardio pradzioja..geriau daryt 15-20min apsilima..tada treniruote ir ant galo vel kardio..esminis dalykas 25min pradzioje duoda tik nebloga, kiek per ilga apsilima..riebalinis sluoksnis geriausiai pradeda degti pasiekus 30min riba ir auksciau..o po treniruotes, kada jau pulsas padidejes, organizmas apsiles, kraujas pavaiksciojas, jau riebalas degtu kur kas greiciau ir trumpesniame laike (nebereiktu laukt 30min atkarpos)

O geriausia pasimti viena ar kita diena vien kardio

Lyg ir viska paminejau

PASISKAITYTI

http://www.tvirtas-kunas.lt/dieta/sp...si-neteisingai
http://www.tvirtas-kunas.lt/dieta/li...balu-deginimas
http://www.tvirtas-kunas.lt/fitnesas...umenu-skausmas

Senas 09-01-2007, 00:06
LinaBara LinaBara yra neprisijungęs
Naujas narys

Prisijungimo data: Aug 2007
Vieta: Briuselyje
žinutės: 5
Standartinis

Labas Broniau,
labai dekui uz issamu atsakyma. Aisku, ir tikejausi, kad reiks viska taisyti. Na bet rasiau nuosirdziai ka, kaip ir kodel darau.
Perskaiciau, permasciau, dar siandiena pakalbejau su kitu treneriu is sales.
Jis paklause - nori dalyvaut varzybose? Na ne, sakau. Tada ir papasakojo, kad tokiu atveju reikia tokios programos, kuri pataiso prarasta arba nesama forma ir ja palaiko. As aisku viduje juokiaus, nes man tai reiskia "minymu y tustuma" (jei apie dviraty). Nes jis ir akcentavo ilgesny kardio bei lengvesnius pratimus su daugiau pakartojimu. Apie mano pakartojimus desimtimis jis pasake, kad minetiems tikslams tai nera reikalingas dalykas. Raumenu tonusas ir forma atsiras su laiku, atliekant ta paty pakartojimu skaiciu. Ilgalaikis ir reguliarus sportavimas savaime pades numesti svorio.
Tiesa, kas del pastarojo, tai niekad nezinojau, kas yra buti "plonai", taciau stora nesu niekad buvus taip pat. As esu stambiu kaulu sudejimu ir jaunysteje (na toje iki 18) teko daug dirbti fiziskai sunku darba. Na tiesiog kaip vyrui. Visa tai, ir kaimiskas maistas is manes padare tvirta merga Tiesa pasakius butent pastaruosius du tris metus visiskai uzmetus bet koky sportavima (net tempimus, begimus, manksta, zodziu namudiny sporta) man suslugo raumenys ir to deka pasidariau panasi y zmogu , na y moterele Na bet tas desetkas karteliu sporto saleje, kaip minejau, patikek mane vel labai sustiprino. Taigi 170 ugio ir jau 67 kg (padidejo nuo treniruociu pradzios). Taciau aisku, butent todel, kad pasirodo atlikdama pratimus forsavau. Teks keisti atlikimo technika, ir matyt, tai bus sunkiausias dalykas. Nes man yprasta mankstintis ar kitaip sportuot su tokiu intensyvumu, kad gerai jausciau pasipriesinima. Deja, pagal mano tikslus iseina, kad teks apsisarvuoti kantrybe, keisti yprocius ir rezultatus skaiciuoti po metu
Na o del preso, tai esi visiskai teisus. Kai pamokino siandiena, tai likau "nesupratus" : pradziai dar neismokau tos taisyklingos laikysenos, ir bandydama taisyklingai daryt, neapturejau tokiu pojuciu, kaip kitus kartus, ty presas atrode poilsiavo !!! Kitas ydomus dalykas, tau gal irgi bus ydomu. Minetas treneris moterims siulo atlikti tuos preso pratimus, kur lekiamasi y sonus (mazdaug), na ysivaizduoji. Jis papasakojo, kad vyrai dazniausiai siekia "atskirti" preso raumenis, ir butent sia linkme raumenys dirba atlikdami tiesaus lenkimo pratimus (paprasciausi pasikelimai tiesiai). Tuo tarpu moterys siekia (na aisku yra kitaip sportuojanciu moteru) "lygaus" pilvo, todel atlikdamos minetus pratimus jos stiprina susikryziuojancius "skersuosius" raumenis, taip istreniruodamos, bendram rezultate, pilva kaip viena "plokstuma". Man tai butu labai ydomu ir naudinga, nes pavyktu isvengti to skausmingo tiesaus lenkimosi.
Taipogi teks is tikruju kelias dienas paskirt vien tik visokiems mynimams, ty kardio. Su begimu... kuris kazakda buvo mano feivorit sportelis, turiu nesuvestu (nesuvedamu ) saskaitu.... taigi jis taip nutirpina krutine, kurios ir taip dievas pagailejo .. Na zodziu arba reikia apsisprest... jei sportuot tai sportuot. As tiesiog tikiuosi, kad su dviraciu sita "kliuty" apeiti galima. Isnt?

Temos įrankiai
Rodyti rėžimą

Visi laikai yra GMT +3. Laikas 21:24.

Sukurta su vBulletin ® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0